Cloud? 
Wat, Waarom, ...

Zelfs voor ons verandert de invulling van het begrip 'the cloud' nog dagelijks.
Steeds opnieuw worden er nieuwe ontwikkelingen en technieken aan toegevoegd.

 

'The Cloud' voor u:

PUBLIC CLOUD

Wat is een openbare cloud?
Openbare clouds zijn de meest gebruikelijke manier om cloud computing te gebruiken. De cloudbronnen (zoals servers en opslag) zijn eigendom van en worden beheerd door een externe cloudserviceprovider en worden via internet ter beschikking gesteld. Microsoft Azure is een voorbeeld van een openbare cloud. Met een openbare cloud zijn alle hardware, software en andere ondersteunende infrastructuur eigendom van en worden beheerd door de cloudprovider. In een openbare cloud deelt u dezelfde hardware, opslag- en netwerkapparaten met andere organisaties. U hebt toegang tot services en beheert uw account met een webbrowser. Publieke cloudimplementaties worden vaak gebruikt voor webgebaseerde e-mail, online kantoortoepassingen, opslag en test- en ontwikkelomgevingen.

Samengevat: al uw apparatuur & data bevinden zich in een extern datacenter. Het beheer hiervan wordt voor u uitgevoerd. U deelt alle apparatuur met andere gebruikers.

Eenvoudige analogie: u huurt een appartement in een groot appartementsgebouw. U hebt uw eigen ruimtes die strikt privé zijn, maar u maakt gebruik van alle voorhanden zijnde nutsvoorzieningen. 

Voordelen van openbare clouds:
Lagere kosten: u hoeft geen hardware of software aan te schaffen en u betaalt alleen voor de service die u gebruikt.
Geen onderhoud: uw serviceprovider verzorgt het onderhoud.
Bijna onbeperkte schaalbaarheid - onbeperkte bronnen zijn beschikbaar om aan al uw bedrijfsbehoeften te voldoen.
Hoge betrouwbaarheid: een uitgebreid netwerk van servers voorkomt onderbrekingen.

PRIVATE CLOUD

Wat is een privécloud?
Een private cloud bestaat uit servers & databronnen die uitsluitend door uw bedrijf of organisatie worden gebruikt. De privécloud kan zich fysiek in de computerruimte van uw organisatie bevinden of kan worden geplaatst in het datacenter van een externe serviceprovider. Maar in een private cloud worden de services en infrastructuur altijd onderhouden op een privé-netwerk en worden de hardware en software uitsluitend aan uw organisatie gewijd. Op deze manier kan een private cloud het voor een organisatie eenvoudiger maken om zijn resources aan te passen aan zijn specifieke IT-vereisten. Private clouds worden vaak gebruikt door kleinere of middelgrote tot grote organisaties met bedrijfskritieke operaties die op zoek zijn naar verbeterde controle over hun omgeving.

 

Samengevat: al uw apparatuur & data bevinden zich in een intern of extern datacenter. Het beheer hiervan wordt exclusief voor/door u uitgevoerd.

Eenvoudige analogie: u bent eigenaar van of huurt een grote villa. Alle ruimtes staan ter uwer beschikking en u kan alles inrichten naar eigen behoefte en smaak. 

 

Voordelen van een private cloud:
Meer flexibiliteit: uw organisatie kan haar cloudomgeving aanpassen aan specifieke bedrijfsbehoeften.
Verbeterde beveiliging: bronnen worden niet gedeeld met anderen, dus hogere niveaus van controle en beveiliging zijn mogelijk.
Hoge schaalbaarheid: private clouds bieden nog steeds de schaalbaarheid en efficiëntie van een openbare cloud.

Heeft uw bedrijf Private Cloud nodig?
Een private cloud is een vorm van cloud computing die vergelijkbare voordelen biedt als een openbare cloud, inclusief schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid, maar dan via een eigen architectuur. In tegenstelling tot openbare clouds, die services leveren aan meerdere bedrijven, is een private cloud uitsluitend bestemd voor de behoeften en doelen van uw bedrijf.

Private clouds worden vaak ingezet wanneer openbare clouds ongeschikt zijn voor de behoeften van een bedrijf. Een openbare cloud biedt bijvoorbeeld mogelijk niet het niveau van beveiligingsvereisten of voldoet niet aan de budgettaire vereisten. In dergelijke gevallen kan een bedrijf ervoor kiezen om in een private cloud te investeren om de voordelen van cloud computing te realiseren, terwijl de totale controle over en het eigendom van zijn omgeving behouden blijft.

Een private cloud wordt vaak op locatie gebruikt, maar IBS Automation Solutions biedt ook private cloudhostingservices die volledig kunnen worden aangepast aan de vereisten van uw bedrijf.

HYBRIDE CLOUD

Wat is een hybride cloud?
Vaak wordt dit 'het beste van twee werelden' genoemd. Hybride clouds combineren on-premises infrastructuur of private clouds met openbare clouds, zodat organisaties de voordelen van beide kunnen benutten. In een hybride cloud kunnen gegevens en toepassingen schakelen tussen privé- en openbare clouds voor meer flexibiliteit en meer inzetmogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld de public cloud gebruiken voor data met een hoog volume dat minder beveiligingsbehoeften heeft zoals webgebaseerde e-mail en de private cloud (of andere lokale infrastructuur) voor gevoelige, bedrijfskritieke activiteiten zoals financiële rapportage. In een hybride cloud is "cloud bursting" ook een optie. Dit is wanneer een toepassing of bron in de private cloud wordt uitgevoerd totdat er een piek in de vraag is (zoals een seizoensgebonden gebeurtenis bij online winkelen of promoties), waarna de organisatie kan "doorbreken" naar de openbare cloud om in te loggen voor extra computerbronnen.

Voordelen van hybride clouds:
Controle: uw organisatie kan een privé-infrastructuur voor gevoelige activa onderhouden.
Flexibiliteit: u kunt profiteren van extra bronnen in de public cloud wanneer u ze nodig hebt.
Kosteneffectiviteit: met de mogelijkheid om te schalen naar de openbare cloud, betaalt u alleen voor extra rekenkracht wanneer dat nodig is.
Gemak: overgang naar de cloud hoeft niet overweldigend te zijn, omdat u geleidelijk kunt migreren door werkbelastingen geleidelijk in te voeren.


Public, private & hybride cloud computing is niet langer een nieuwigheid, het is de norm. De cloudmarkt is echter ongelooflijk divers, waardoor het moeilijk is om te bepalen welk cloudplatform of welke structuur geschikt is voor uw bedrijf. Bijna elk type bedrijf kan baat hebben bij het gebruik van een bepaald soort cloud computing. 

IBS Automation begrijpt openbare cloud-oplossingen, waaronder Microsoft Office 365, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Citrix en Google Cloud. Ons team van specialisten kent de voor- en nadelen van elke oplossing samen met verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een cloudprovider. 

 

Een publieke cloud-oplossing biedt vrijheid van lokaliteit en schaalbaarheid met een minimale investering vooraf, terwijl een hybride cloud-oplossing de meest geschikte service gebruikt in elk deel van het ontwerp en u openbare cloud veilig kunt combineren met een privécloud. Bepaalde gegevens zijn alleen beschikbaar op de privéservers van uw bedrijf, terwijl de rest wordt opgeslagen op openbare cloudservers. Dit kan een flexibele en kosteneffectieve oplossing zijn voor bedrijven met speciale omstandigheden. Ze hebben bijvoorbeeld te maken met strikte gegevens-, regulerings- en beheer voorschriften in sommige delen van hun bedrijf, maar niet in andere.

Het plannen en verplaatsen van applicaties en zakelijke services van uw huidige infrastructuur naar de cloud kan lastig zijn. We kunnen u daarmee helpen en leveren zeer ervaren consultants om u bij te staan met advies en ondersteuning.

We helpen u uw infrastructuur in de cloud te bouwen, uw systemen te migreren en we leveren technisch personeel om met u samen te werken en het allemaal mogelijk te maken.

Bel ons vandaag nog voor een gratis consult: 011 87 38 20.